Workshop 1 minuut documentaire maken

Laurie Wolffs (Bekant) en Nicky Maas (documentairemaker) zorgen ervoor dat je aan het eind van de middag met een frisse blik én een zelfgemaakte één minuut durende documentaire de deur uit stapt!

Hoe maak je een verhaal rond? Hoe houd je de kijker tot de laatste seconde vast? Misschien heb je al lange tijd een onderwerp in gedachten die je nu kunt gaan uitwerken, of word je deze dag juist verrast door een nieuw verhaal. We nemen je mee in de wereld van storytelling en documentaire en geven je alle informatie over onder andere:

· Wat zijn slimme interviewtechnieken?
· Wat maakt een documentaire goed?
· Hoe zet je de smartphone het beste in als filmcamera?

Vervolgens sturen we de groep in tweetallen op pad waarna, onder begeleiding, het verzamelde beeld wordt gemonteerd tot een duidelijk verhaal. De middag sluiten we af met de vertoning van jullie inspirerende en zelfgemaakte één-minuut durende documentaires. De workshop is een goede manier om je creatief uit te dagen, informatie te krijgen over hoe een verhaal in elkaar steekt en anderen in de groep beter te leren kennen.

Contact
Nieuwsgierig in een workshop voor uw klas, bedrijf, stichting/instelling?
Wij denken graag met u mee om de workshop zo passend mogelijk te maken.
U kunt contact met ons opnemen via: documentaireworkshop@hotmail.com.

Laurie Wollfs

Via de opleiding Sociaal Cultureel Werk, zes jaar toneel en de opleiding International Event Music & Entertainment Studies, heeft Laurie Wolffs haar verschillende krachten gebundeld in het twee jaar geleden opgezette project genaamd: Bekant. Dit project is een platform waarop Eindhovense verhalen gedeeld worden via podcasts.

Het is begonnen met straatinterviews en vervolgens ontwikkelend in diepte-interviews bij mensen thuis. Zonder te weten met wie ze het gesprek aangaat duikt Laurie zich in het interview en haalt daar een verhaal uit wat ze vervolgens bewerkt als podcast en op haar platform plaatst. Dit alles onder het motto: Iedereen heeft een verhaal.

In 2017 was Bekant genomineerd voor de Eindhoven Cultuurprijs.
Beluister hier de Bekant interviews: https://soundcloud.com/bekant-192503329

Nicky Maas

Nicky Maas studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met haar afstudeerfilm, de korte poëtische documentaire ‘Staat van Angst’ won ze de Diorapthe Stimuleringsprijs en verschillende prijzen op festivals in Nederland.

Vorig jaar gingen er maar liefst twee films van haar in première. ‘Helaas ben je het niet geworden’ over de hel die hospiteren kan zijn, maakte ze in het kader van Teledoc Campus en ging in première op het Nederlands Filmfestival. Haar jeugddocumentaire ‘Little Fire’, over een roadtrip van een jongen met autisme, ging in première op Cinekid.

In haar films wilt ze niet teveel uitleggen en de kijker zelf laten ontdekken, want dat is volgens haar de kern van een goede documentaire.